Синоптик спрогнозувала в Україні сніг на цьому тижні / фото REUTERS

Початок зими в Україні буде сніжним, проте не обійдеться без короткочасного потепління. 

Про це в інтерв'ю "Обозреватель" розповіла синоптик Українського гідрометцентру Наталія Птуха.

"1 грудня зима привітається з нами в більшості регіонів, подекуди засніжить. У четвер-п'ятницю потеплішає, а до вихідних знову буде зниження температури до негативних значень", - розповіла вона.

Так, за словами синоптика, у вівторок, середу і частково четвер температура по Україні складе -3°...+3°. На півдні в ніч на середу очікуються відчутні опади.

Читайте такожВ Україні оголошено штормове попередження: де негода вируватиме

"У середу є ймовірність того, що більшість регіонів, особливо західні, північні, центральні, можуть побачити вже досить відчутний сніг. Увечері в середу опади доберуться і до східних регіонів. Однак це ще не буде стійкий пухкий сніговий покрив", - розповіла синоптик.

Потім, за її даними, прийде потепління. Наприклад, у Києві вдень може бути +8°. Однак на вихідних знову похолодає.

"Вже ввечері в п'ятницю в більшості областей, починаючи з західних, центральних і північних, почнеться новий приплив холоду", - попередила синоптик.

У південних областях, за даними Наталії Птухи, протягом цього тижня переважатиме температура з позначкою плюс, час від часу очікується дощ.

Нагадаємо, найближчого тижня в Україні очікується багато опадів. По всій країні пройдуть дощі, місцями сніг і мокрий сніг. На початку тижня помітно похолодає, в середині - невелике потепління. Однак до неділі стовпчики термометрів знову повзуть вниз.

Вас також можуть зацікавити інші новини погоди: