Після Нового року в Уркаїгу може прийти аномальне тепло / фото УНІАН

Після Нового року до Україні може прийти весна серед зими. Про це попередив народний синоптик Станіслав Щедрін.

"Є дуже велика ймовірність, що половина січня по всій країні буде аномально теплою та більш схожою на початок квітня, аніж на січень", - прогнозує він.

Щедрін пояснив, що до Європи надходитимуть теплі повітряні маси з Сахари та Атлантики, які можуть витіснити холодне повітря з більшої частини континенту.

Відео дня

Таким чином, за словами народного синоптика, по всій Україні до 14-17 січня переважатиме тепла погода в усіх регіонах, навіть ночами температура рідко опускатиметься нижче "нуля".

За прогнозом Станіслава Щедріна, температура вночі коливатиметься в межах від 0°...+5°, вдень - до +7°...+10°, а на півдні України повітря прогріватиметься до +13°...+16°. Народний синоптик зауважив, що у цей період також очікується багато дощів, ночами - подекуди з мокрим снігом.

"Щодо другої половини січня, то тут вже навпаки - зима нарешті вступить в свої права і принесе снігопади та значне похолодання", - прогнозує він.

Погода на Новий рік

За прогнозами синоптиків, до кінця поточного року в Україні очікується тепла погода, а на свята українців чекають аномальне тепло, дощі та мряка.

Синоптик Ігор Кібальчич каже, що на Різдво та Новий рік сніговий покрив буде відсутній у більшості областей України. За його прогнозом, така ж аномально тепла погода з опадами зберігатиметься й на початку січня.

Вас також можуть зацікавити новини: