Пожежники Колорадо намагалися локалізувати найбільшу в штаті лісову пожежу за всю історію спостережень, яка помітно посилилася за останні кілька днів.

Відео дня

Про це повідомляє Reuters.

Читайте такожВисокогірна пожежа: на схилах Кіліманджаро вже три дні намагаються загасити вогонь

Пожежа продовжує захоплювати нові території.

У штаті Колорадо - посуха, і офіційні особи заявили, що це сприяє виникненню лісових пожеж. 

"Вже дуже пізно. Зараз вже має йти сніг", - сказав Ларрі Хелмерік, представник Координаційного центру району Рокі Маунтін, якому доручено перекидати ресурси регіоном.

У гори всього кілька разів била блискавка, тому вважається, що більшість пожеж були спровоковані людьми. Сильний вітер викликав швидке поширення полум'я.

Кліматичні катастрофи в 2020 році

У 2020 році була зафіксована рекордна кількість кліматичних катастроф.

Шторми, посухи і пожежі вже обійшлися США як мінімум в 50 млрд доларів, а до кінця 2020 року залишилося ще три місяці.

За даними Національного управління океанічних і атмосферних досліджень, у США в 2020 році вже сталося 16 стихійних лих, пов'язаних з кліматом, кожне з яких завдало збитків на суму понад 1 млрд доларів. Це можна порівняти з рекордами 2011 і 2017 років, але тепер всього за дев'ять місяців. 

Оскільки все більше тепла утримується в атмосфері і біосфері Землі, повітря і вода містять більше енергії для підживлення штормів. За даними Європейської кліматичної служби "Коперник", минулий місяць був найспекотнішим вереснем за всю історію спостережень у всьому світі, випередивши 2019 і 2016 роки. У США в 2020 році температура була на 1,3 градуси вище середнього показника за 20 століття.