Погода на завтра / фото Gundula Vogel, Pixabay

У вівторок, 9 серпня, в багатьох областях України очікується спека до +30°...+36°. Подекуди пройдуть зливи, грози, ймовірні шквали та град.

Про це розказала синоптик Наталка Діденко.

За її словами, потужна спека накриє південь та схід України, а от у західних областях повітря буде значно свіжіше, лише +20°...+26°. На решті території, за даними синоптика, максимальна температура повітря становитиме +25...+29 градусів, у центрі подекуди до +30 градусів. 

Відео дня

"Дощі з грозами зберуться у вузол над Вінниччиною, Чернівецькою областю та Хмельницькою областю. Саме тут можливі грози, зливи, град та шквали",- попередила синоптик.

За її словами, також опади, від невеликих до помірних, охоплять більшу частину західних областей, окрім Волині. На решті території України буде сухо, хіба що ввечері у вівторок є ймовірність локальних дощів на Черкащині та Полтавщині. 

"На сході та півдні України увесь поточний тиждень та наступний домінуватиме спека, хвилями - сильна спека, часом до +36...+41 градуса!" - попередила вона.

Нагадаємо, за прогнозом синоптика Ігоря Кібальчича, найближчого тижня в Україні очікується мінлива погода з недостатньою кількістю опадів на більшій частині території та аномально високими температурами у південних та східних областях.

Вас також можуть зацікавити новини: