Попри дощі в Україні сьогодні та завтра буде тепло / фото ua.depositphotos.com

25 та 26 березня в Україні очікується тепла, але дощова погода. Місцями навіть можливі грози. Про це розказав синоптик Ігор Кібальчич, передає "Метеопрог".

"У найближчі дві доби погодні умови в нашій країні зазнають деяких змін. Починаючи із західних та північних областей пройдуть дощі, у Карпатському регіоні з мокрим снігом", - каже синоптик.

У неділю, 26 березня, дощова погода пошириться на більшу частину України за винятком крайнього сходу та Приазов'я.

Відео дня

"Але попри переважно хмарну та вологу погоду, температурне тло збережеться досить високим, перевищуючи кліматичну норму на кілька градусів", - каже синоптик.

Погода сьогодні, 25 березня - прогноз синоптика

За прогнозом Ігоря Кібальчича, у західних областях протягом доби очікується помірний дощ, у Карпатах та на Закарпатті - значні опади. Вдень повітря прогріється до +10…+15 °С, на Поділлі до +16…+19 °С; а у Карпатах протягом доби буде +2…+7 °С.

У північній частині країни вранці та в першій половині дня без істотних опадів, у пообідній час та ввечері знову почнеться дощ. Температура вдень становитиме +14…+19 °С.

У центрі України очікується мінлива хмарність, без опадів. Температура триматиметься на рівні +15…+20 °С.

На півдні країни опадів також не передбачається. Вдень потеплішає до +15…+20 °С, а біля узбережжя Чорного та Азовського морів буде прохолодніше, в межах +8…+13 °С. У східних також областях утримається тепла та суха погода, +15...+20 °С.

Погода 26 березня

Наприкінці тижня, за прогнозом синоптика, у західних областях вночі місцями пройде невеликий дощ, у Карпатах - з мокрим снігом. Вдень по всій території регіону очікуються короткочасні дощі, місцями грози. Температура вдень становитиме +9...+14 °С, у Карпатах буде +1…+6 °С.

У північних областях буде хмарна та дощова погода. Вдень у Київській та Чернігівській областях місцями грози. Температура повітря вночі +4...+9 °С, вдень +10...+15 °С.

У центральних областях пройдуть невеликі, подекуди помірні дощі. Вдень у Черкаській та Кіровоградській областях місцями грози. Температура повітря вночі +3...+8 °С, вдень +10...+15 °С.

У південній частині України вночі без істотних опадів, вдень місцями невеликий короткочасний дощ. Температура повітря вночі +6…+11 °С, вдень +11…+16 °С, на Одещині та Криму місцями +17…+18 °С.

У східній частині України вдень та ввечері очікується дощ. Температура повітря вночі становитиме +3...+8 °С, вдень +12...+17 °С.

В Україну повертаються морози - що відомо

З понеділка, 27 березня, в Україні почнеться похолодання. Спочатку воно прийде у західні області, а наступного дня пошириться майже по всій Україні.

За прогнозом синоптика Наталки Діденко, 28-29 березня у більшості областей температура знизиться до +2...+5, а вночі повернуться "мінуси".

За прогнозом народного синоптика Станіслава Щедріна, така холодна погода триматиметься в Україні до 3 квітня.

Вас також можуть зацікавити новини: