Карпати засипало снігом. Фотографіями засніжених вершин діляться користувачі соцмереж.

Сніг запорошив ялинки та лежить на чагарниках. Озера починають вкриватися тонким льодом.

Відео дня

Читайте такожУкраїну засипле снігом та заллє дощами, а під кінець тижня температура підвищиться до +11° (карта)

"Станом на 8:15 21.12.2020 року на горі Піп Іван Чорногірський ясно, вітер, температура навколишнього середовища -5°", - йдеться в повідомленні чорногорського гірського пошуково-рятувального поста в Facebook.

Прогноз погоди в Україні до кінця зими

За прогнозом народного синоптика Леоніда Горбаня, з 18 грудня в Україні нас чекає чергове похолодання - вночі температура опуститься до -13°. Морози протримаються, за його словами, до кінця місяця, а в останні дні року піде сніг з дощем.

"На Новий рік в Україні буде відлига, а на початку січня прогнозують нічні морози. Однак вдень стовпчики термометрів переважно будуть вище нуля і так аж до Різдва. А вже після 9 січня буде приморожувати. Перші дні нового року порадують снігом і комфортною зимовою температурою в -2...-3°. Потім потеплішає до +2° вдень, і до 15 січня температура повітря коливатиметься в межах нуля градусів. Опади очікуються 9-10 та 13 січня. З 15 січня буде різке зниження температури до -16° вночі, а також сильні опади у вигляді снігу", - говорить він.

Сильні морози, каже народний синоптик, збережуться до 8 лютого. Невелике потепління, до +2°, настане з 20 лютого, і така температура протримається до кінця місяця. Загалом же зима, каже Горбань, буде затяжною і сніжною.