Погода на серпень 2022 / фото УНІАН

Погода в серпні 2022 року очікується спекотною, а опади випадатимуть нерівномірно.

Про це розказав синоптик Ігор Кібальчич, передає meteoprog.

Він повідомив, що по всій території України середньомісячна температура повітря в серпні очікується вище за норму на 1,5-2 градуси і становитиме +20…+25 °C. Водночас у Карпатах середня температура буде на рівні +17…+19 °C.

Відео дня

"Найспекотніше традиційно очікується у південній частині країни. В окремі дні тут максимальна температура може досягати +35…+38 °C", - розказав синоптик.

З його словами, саме перша половина серпня зазвичай характеризується найвищими показниками температури, але після 15-17 числа вже у зв'язку з нижчим положенням сонця і скороченням світлового дня температура починає помітно знижуватися.

За даними Ігоря Кібальчича, кількість опадів у серпні по Україні розподілиться нерівномірно.

"Основна частина дощів матиме зливовий характер, тому навіть у межах невеликої території чи області сумарна частина опадів може різнитися у 2 та навіть 3 рази... Але якщо усереднити прогностичні дані, то у більшості областей кількість опадів у серпні очікується близько до норми", - пояснив він.

Менш сприятлива ситуація складеться в Одеській, Миколаївській, Херсонській та Вінницькій областях, де рясні опади малоймовірні, а на фоні високої температури посилиться посуха та зросте пожежна небезпека, яка на кінець липня у зазначених регіонах вже досягає найвищого п'ятого класу, - попередив синоптик.

Нагадаємо, за прогнозом Укргідрометцентру, погода у серпні цього року буде спекотнішою, ніж зазвичай.

За даними синоптиків, середня місячна температура передбачається 20-25° тепла, а в Карпатах буде 17-19°. Це на  1,5-2 градуси вище  за норму, повідомили в Укргідрометцентрі.

Щодо опадів, то за прогнозом, їх місячна кількість очікується на рівні 32-72 мм, в Карпатах 86-110 мм, що  в межах норми.

Вас також можуть зацікавити новини: