У Києві та області сьогодні буде короткочасний дощ та гроза / фото УНІАН, Віктор Ковальчук

Сьогодні, 18 липня, у Києві та Київській області очікуються опади. Попередження про небезпечні метеорологічні явища оприлюднив Український гідрометцентр.

За даними синоптиків, вранці та вдень очікується короткочасний дощ та гроза. Через це оголошено І рівень небезпечності, жовтий.

Як повідомляється, сьогодні на Київщині переважатиме мінлива хмарність. Вітер буде переважно північно-західний, його швидкість становитиме 5-10 м/с. Температура вдень по області 23-28°, а у Києві стовпчики термометрів покажуть вдень 26-28°.

Відео дня

У КМДА нагадали, що під час грози необхідно зачиняти вікна та не підходити до них, не братися за металеві вхідні двері.

У разі підтоплень проїжджої частини чи тротуарів необхідно звертатися до диспетчерської КК "Київавтодор": 0442847419.

Якщо впало дерево чи зламалися гілки, потрібно телефонувати до аварійно-диспетчерської служби КО "Київзеленбуд": 0442724018.

Також при падінні дерев чи гілок необхідно викликати рятувальників: 101 або 0444303713 (телефон КАРС). При травмуванні людей негайно телефонуйте 103.

Погода в Україні - прогноз на тиждень

За даними Погода УНІАН, найближчого тижня на заході та півночі спека слабшатиме. водночас на півдні подекуди очікується до +35°. Періодично в Україні дощитиме, подекуди опади будуть сильними та у супроводі гроз.

Вас також можуть зацікавити новини: