У Києві очікується дощ та пориви вітру / фото УНІАН

У Києві та Київській області на неділю, 12 листопада, оголосили штормове попередження. Про це йдеться у повідомленні Українського гідрометцентру.

За даними синоптиків, очікуються дощі та сильний вітер.

"12 листопада вдень пориви вітру 15-20 м/с; вночі та вранці 12 листопада значний дощ", - йдеться у попередженні.

Відео дня

Як зазначається, через негоду оголошено І рівень небезпечності, жовтий.

Довідка УНІАН. I рівень - погодні умови потенційно небезпечні для населення, інфраструктури та навколишнього природного середовища. Громадянам рекомендується зберігати підвищену уважність та обережність.

У Києві та області через негоду оголосили жовтий рівень небезпечності / фото Укргідрометцентр

Погіршення погоди в Україні

За даними Укргідрометцентру, на погоду в Україні 11 та 12 листопада впливатиме циклон. Він призведе до опадів та посилення вітру.

Сьогодні, за винятком сходу, очікуються невеликі та помірні дощі по всій Україні, а в південних областях - місцями значні опади із грозами. Вдень в Україні, крім західних областей, передбачаються пориви вітру 15-20 м/с. Денна температура становитиме 7-12°, лише у південній частині повітря прогріється до більш комфортних 13-18°.

В неділю, згідно з прогнозами синоптиків, очікуються помірні дощі. У північних, центральних та вночі у південних областях опади будуть значними. В Карпатах прогнозується значний мокрий сніг. Також у цей день пориви вітру в Україні, за винятком заходу, досягатимуть 15-22 м/с, а в південній частині, східних та центральних областях місцями 25 м/с. Температура повітря, за даними Укргідрометцентру, істотно не зміниться, лише на заході буде трошки прохолодніше.

У понеділок вже очікується в основному погода без опадів, лише вночі на північному сході країни можливий невеликий дощ. Температура вночі буде в межах 0-7° тепла, вдень на півночі країни очікується від 3 до 8°, на решті території - від 6 до 11°, лише на півдні повітря прогріється до 14°.

Вас також можуть зацікавити новини: