Гроза може початися у найближчі дві години \ УНІАН

У Києві очікується гроза та шквальний вітер.

Читайте такожСпека перейде у зливу з грозами: погода в Україні на сьогодні

Про це повідомила Київська міська державна адміністрація з посиланням на Український гідрометцентр. "У найближчі дві години з утриманням до кінця доби 13 червня та протягом доби 14 червня у столиці очікується гроза та шквали 15-20 м/с (І рівень небезпечності, жовтий)", - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Киянам рекомендують під час сильного вітру всі вікна будинків щільно закрити, прибрати з балконів і лоджій предмети, які можуть випасти назовні; на вулиці триматися подалі від рекламних щитів, ліній електропередачі, дерев; у разі сильного вітру сховатися в найближчому приміщенні або природному укритті; уникати перебування поблизу великих дерев, особливо тополь, а також не паркувати поруч з ними автотранспорт.

Під час грози слід вимкнути електроприлади, відключити телевізор від антени, зачинити всі вікна, не підходити до вікон, не братися за металеві вхідні двері.

На природі слід спуститися в низину, відійти від поодиноко стоячих дерев (стовпів, вишок), відійти подалі від водойм, на відкритій місцевості сховатися в яму, рів. Групі людей слід розташуватися поодинці, зняти з себе металеві речі та покласти окремо від себе, якщо є гумові або поліетиленові речі, то ними можна вкритися (підкласти під себе), у лісі слід сховатися під невисокими деревами або в кущах.

Під час грози не можна ховатися під дуже високими деревами, сидіти на галявинах, ховатися під скелями, купатися,йти на відкритій місцевості в мокрому одязі або щільною групою.