Погода в Україні до 1 січня / фото Pixabay

До кінця поточного року і на початку наступного в Україні очікується надзвичайно тепла погода з періодичними дощами і мокрим снігом. Місцями стовпчики термометрів будуть підніматися до +10° і навіть вище. Про це повідомляє Погода УНІАН

Так, останній понеділок 2022 року принесе нам похмуру і переважно суху погоду. Опади очікуються лише на північному сході, а також у Луганській, Дніпропетровській областях та в Криму. Найтепліше буде на заході, +4°...+9°, а найхолодніше - на півночі, -1°...+2°.

Погода в Україні 26 грудня / фото УНІАН

У вівторок, 27 грудня, в Україні стане ще тепліше. На сході та північному сході очікується до +2°..+3°, в центрі і на півночі України стовпчики термометрів будуть в межах +5°...+7°. У західних областях повітря прогріється до +7°...+9°, а на півдні температура місцями підніметься до +10°. Також в цей день практично по всій країні очікуються дощі, а при зниженні температури - мокрий сніг.

Відео дня
Погода в Україні 27 грудня / фото УНІАН

У середу, 28 грудня, прийде невелике похолодання. По всій країні стовпчики термометрів знизяться на кілька градусів до +1°...+6°. Опади залишаться лише на Лівобережжі.

Погода в Україні 28 грудня / фото УНІАН

У четвер, 29 грудня, в Україні встановиться суха погода з невеликою кількістю тепла. Сніг можливий лише на крайній півночі. У більшості областей очікується від +1° до +4°, місцями на заході та півдні стовпчики термометрів покажуть +5°...+8°.

Погода в Україні 29 грудня / фото УНІАН

Перед вихідними стовпчики термометрів знову поповзуть вгору. Температура в більшості областей буде в межах +2°...+7°, місцями на заході та півдні буде +7°...+11°. Також у західних областях покапають дощі.

Погода в Укарині 30 грудня / фото УНІАН

Завершиться 2022 рік неймовірно теплою погодою. Протягом дня 31 грудня температура в Україні підніматиметься до +3°...+7°, а в західних і південних областях стовпчики термометрів покажуть +8°...+11°. Без опадів.

Погода в Україні 31 грудня / фото УНІАН

2023 рік в Україні почнеться аномальним теплом. 1 січня в Україні стане ще тепліше. У західних, більшості північних і південних областей стовпчики термометрів покажуть +9°...+ 13°, а на решті території очікується близько +5°...+8°. Також очікується суха погода, без істотних опадів.

Погода в Україні 1 січня / фото УНІАН

Народні прикмети на тиждень

26 грудня - Євстрата, Євгенія. Який Євстрат - такий січень. 

27 грудня - Філімона. Який Філімон - такий і лютий.

28 грудня - день Трифона. Який Трифон - такий і березень.

29 грудня - Агея. Який Агей - такий і квітень.

30 грудня - Данило. Якщо з'явиться іній - Різдво 7 січня буде теплим. Який Данило - такий і травень.

31 грудня - день Святого Модеста. За старих часів селяни ввечері 31 грудня ворожили на погоду в наступному році. Ставили 12 коробочок з сіллю. Кожна коробочка - це місяць нового року. Вранці 1 січня дивилися: в якій коробочці сіль розмокла, той місяць і буде дощовим.

1 січня - день пам'яті мученика Боніфатія, який допомагає боротися з ... похміллям. Який перший день січня, такий і перший день літа.

Вас також можуть зацікавити новини: