REUTERS

Про це він заявив в Брюсселі, виступаючи на форумі, організованому американським Фондом Маршала. "НАТО повністю підтримує український суверенітет, незалежність і територіальну цілісність у рамках міжнародно визнаних кордонів. Ми закликаємо Росію припинити дестабілізуючу діяльність в Україні і відвести свої війська", - заявив генсек НАТО.

"Ми будемо продовжувати підтримувати Україну та інших партнерів у нашому східному сусідстві. Ми будемо захищати принципи стосовно того, що кожна країна має право вибирати свій власний шлях. Це - фундаментально, і ми всі під цим підписалися, включаючи Росію", - зазначив Йенс Столтенберг.

Читайте такожПитання членства України в НАТО не розглядається, оскільки Київ про це не просив

Відео дня

Генсек альянсу вважає, що саме через Росію багато українці не змогли проголосувати на парламентських виборах, що відбулися 26 жовтня. "Я вітаю народ України з проведенням парламентських виборів. У той же час жалкую, що багато українців не змогли проголосувати - в Криму, який Росія незаконно анексувала, і в частинах східної України, де триває залякування з боку підтримуваних Росією сепаратистів", - підкреслив Йенс Столтенберг.