УНИАН

Україна готує для міжнародних партнерів список осіб, залучених до проведення та організації виборів президента РФ в окупованому Криму, з метою подальшого запровадження проти них санкцій.

Читайте такожУкраїна в ООН закликала посилити санкції проти Росії через Крим

Як передає кореспондент УНІАН, про це міністр закордонних справ України Павло Клімкін повідомив журналістам.

Відео дня

"Ми говоримо про персональні санкції для тих, хто бере участь в організації цих виборів або у сприянні цим виборам. Ми зараз працюємо над відповідним списком. Нам потрібно ще зробити процедуру верифікації, але найближчим часом ми його нашим друзям передамо. Про це я скажу в понеділок під час своєї зустрічі з міністрами закордонних справ (країн) Євросоюзу", - сказав Клімкін.

За його словами, це можуть бути санкції як від Євросоюзу, так і окремо національні санкції від певних країн. З цією метою він зустрічатиметься з міністрами закордонних справ ряду країн.

Як зауважив Клімкін, процедура погодження санкцій є достатньо тривалою. "І якщо ви подивитеся на те, що відбувається зараз на території окупованого Криму з цими виборами, якщо б це так реально не було сумно, це було б смішно, коли вони прекрасно розуміють, що на ці вибори ніхто не хоче йти, і там намагаються роздавати шматки "заліза", як пам'ятні начебто знаки... А зараз вже розпочалося розігрування айфонів, тобто навіть порівняно з радянською практикою, коли там були буфети на виборчих дільницях, це шлях реально в якусь паралельну істерію", - заявив Клімкін.