Апеляційний суд залишив у силі вирок росіянину Агєєву / фото svoboda.org

Вчора, 5 квітня, Апеляційний суд Луганської області залишив у силі рішення суду першої інстанції щодо засудження громадянина Російської Федерації Віктора Агєєва, якого українські військові затримали у складі диверсійно-розвідувальної групи бойовиків на Донбасі, до 10 років позбавлення волі.

Про це написав адвокат Віктор Чевгуз на своїй сторінці Facebook.

"Щойно повернувся з Северодонецька, де вчора відбулося засідання Апеляційного суду Луганської області по кримінальній справі відносно росіянина Віктора Агєєва. На жаль, судді не дослухались до доводів захисту і вирок Новоайдарського районного суду залишили в силі", - написав він.

Відео дня

За його словами, ні його, ні підзахисного Агєєва це рішення не задовольняє.

"За домовленістю з Агеєєвим, я на наступному тижні подам до Верховного суду України касаційну скаргу. Рішення Апеляційного суду не задовольняє а ні мене, а ні Агєєва В., воно не справедливе і не грунтується на вимогах кримінального закону", - зазначив Чевгуз.

Чевгуз підкреслив, що "вирок набрав законної сили і, теоретично, його можуть відправити в одну із колоній для відбування покарання".

Читайте такожМати Агєєва закликала Трампа і Путіна обміняти полонених українців на російських солдатів (відео)

Як повідомляв УНІАН, 25 січня 2018 року Новоайдарський районний суд Луганської області засудив до 10 років позбавлення волі росіянина Агєєва 1995 року народження, якого українські військові затримали у складі ДРГ бойовиків.

Тоді адвокат відзначив, що Агєєву інкримінували участь у терористичній організації, а також незаконне зберігання вогнепальної зброї та боєприпасів. Сторона обвинувачення просила засудити Агєєва до 12 років позбавлення волі з конфіскацією належного йому майна.

Захист хотів оскаржити цей вирок з питань і кваліфікації, і міри покарання.

Агєєва затримали 24 червня 2017 року поблизу с. Жолобок Луганської області.

У Міноборони РФ заявили, що захоплений у полон Агєєв ще у 2016 році «звільнився в запас».

Мати Агєєва, його друзі та колишні товариші по службі підтвердили журналістам, що після строкової служби він залишився служити в армії за контрактом, який підписав у березні 2017 року.

31 липня уповноважений президента України з мирного врегулювання ситуації на Донбасі Ірина Геращенко заявила, що бойовики включили до своїх вимог звільнення Агєєва.

2 серпня уповноважений Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська заявила, що Агєєва можна обміняти на громадян України, яких незаконно утримує Росія, але тільки після вироку суду стосовно нього.