До Верховної Ради надійшов проект постанови про підтримку звернення щодо автокефалії української церкви / фото УНІАН

До Верховної Ради надійшов «Проект Постанови про підтримку звернення Президента України до Вселенського Патріарха Варфоломія про надання Томосу про автокефалію Православної Церкви в Україні» (№8284).

Читайте також"Закінчиться великим пшиком": Московський патріархат прокоментував можливість автокефалії православної церкви в Україні

Картка та текст документу з’явились на сайті парламенту. Серед ініціаторів проекту: голова Верховної Ради Андрій Парубій, перший віце-спікер Ради Ірина Геращенко, заступник голови парламенту Оксана Сироїд,голова фракції «Батьківщини» Юлія Тимошенко, голова фракції БПП Артур Герасимов, голова фракції «Народного фронту» Максим Бурбак, голова фракції РПЛ Олег Ляшко, голова фракції «Самопомочі» Олег Березюк, та заступник голови депутатської групи "Воля народу" Степан Івахів.

Відео дня

Таким чином, до проекту постанови про звернення до вселенського патріарха долучилися керівництво Ради та представники усі фракцій парламенту, за винятком фракції «Опоблоку» (третьої за кількістю депутатів) та депутатської групи партії «Відродження».

Зазначається, що проект вже направлено на розгляд профільного комітету. 

Нагадаємо, Україна проситиме Вселенського патріарха про надання автокефалії Українській Церкві.

Президент Петро Порошенко під час зустрічі з главами парламентських фракцій закликав Верховну Раду підтримати звернення до Вселенського патріарха щодо створення єдиної помісної Української православної церкви.