REUTERS

Про це за підсумками засідання Постійної ради повідомив офіційний представник організації, передає ТАСС.

Документ передбачає подовження мандата місії спостерігачів на постах "Донецьк" і "Гукове" на російсько-українському кордоні.

Країни ОБСЄ також вирішили "збільшити кількість спостерігачів до 22". Раніше місія складалася з 16 співробітників і кількох осіб персоналу.

Відео дня

Планується, що витрати на утримання місії на час узгодженого мандата становитимуть близько 150 тис. євро.

Узгоджений 24 липня мандат був розрахований на три місяці, а наприкінці жовтня подовжений ще на один місяць.

Читайте такожГолова спецмісії ОБСЄ завтра поїде на ДонбасТоді при обговоренні питання про подовження кілька країн ОБСЄ запропонували розширити мандат на інші КПП і ділянки кордону. Як раніше заявляв постійний представник РФ при ОБСЄ Андрій Келін, такі пропозиції надходили й при опрацьовуванні узгодженого сьогодні мандата. При цьому дипломат підкреслив, що російська сторона готова подовжити роботу лише в існуючому форматі.

Як повідомляв УНІАН, 20 вересня в Мінську за підсумками Тристоронньої зустрічі контактної групи з врегулювання кризи в Україні було підписано меморандум. Документ складається з 9 пунктів, у яких міститься заборона на застосування всіх видів зброї й ведення наступальних дій.

Відповідно до меморандуму, протиборчі сторони зобов'язуються відвести свою важку військову техніку від умовної лінії фронту на 15 км кожна. Уздовж усього російсько-українського кордону працюватиме наглядова місія ОБСЄ.

Представники української влади неодноразово відзначали необхідність збільшення кількості спостерігачів місії ОБСЄ і поширення її діяльності на весь кордон із РФ.

23 жовтня під час зустрічі представників ОБСЄ у Відні Росія заблокувала розширення місії на кордоні з Україною.

Довідка УНІАН. 21 березня Постійна рада ОБСЄ прийняла рішення про направлення в Україну Спеціальної моніторингової місії міжнародних спостерігачів ОБСЄ.

Місія покликана сприяти зниженню напруженості й затвердженню миру, стабільності та безпеки. Спостерігачі, зокрема, збирають інформацію й доповідають про ситуацію із безпекою в Україні.