Курт Волкер / REUTERS

Спеціальний представник Державного департаменту США у справах України Курт Волкер закликав Російську Федерацію здійснити новий обмін заручниками на Донбасі.

Про це дипломат повідомив у мікроблозі Twitter.

Він розповів про свою зустріч з членами родин українських заручників, які утримуються Росією, що, за його словами, є "страшним лихом для родичів".

Відео дня

"Наполегливо закликаю до нового обміну бранців - Україна готова виконати свою роль", - заявив Волкер.

Дипломат додав, що поінформував членів українського парламенту щодо своїх зусиль, аби стимулювати виконання Мінських угод.

"Обговорили кроки, які парламент може здійснити для підтримки миру", - наголосив Волкер.

Читайте також"Цінний ресурс": Фейгін розповів, як Путін буде обмінювати Сущенка та інших політв'язнів

Як повідомляв УНІАН, 27 грудня 2017 року на Донбасі відбувся обмін українських заручників. Україна віддала 233 засуджених, які були затримані в зв'язку з війною на сході і відбували покарання в українських в'язницях, в обмін на 73 українських заручники. Серед звільнених українських заручників - 32 військових і 41 цивільна особа.

18 січня стало відомо, що в 2018 році вже відбувся обмін списками заручників для організації наступного етапу звільнення утримуваних осіб.

Повноважний представник Росії в Тристоронній контактній групі Борис Гризлов 27 квітня заявив, що найближчим часом стане можливим проведення великого обміну заручників, які утримуються контрольованими Росією бойовиками на Донбасі.

За підсумками засідання Тристоронньої контактної групи з урегулювання ситуації на Донбасі 16 травня представник України у гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи з урегулювання ситуації на Донбасі, перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко заявила про відсутність прогресу в питаннях звільнення заручників і пошуку зниклих безвісти. На її переконання, задля звільнення українських заручників необхідний тиск усього світу на РФ.