Ілюстрація / REUTERS

Незважаючи на існуючі негативні процеси, Україна після 2014 року впевнено йде шляхом реформ.

Таку думку під час спілкування з читачами на "Главреді" висловив український журналіст і телеведучий Віталій Портников, зазначивши, що результати реформ не завжди відчуваються відразу.

Читайте такожПорошенко назвав три свої ключові досягнення на посаді президента

Відео дня

"Звичайно, реформи йдуть не так швидко, як хотілося б. Але у багатьох сферах вони вже відчуваються. Разом з тим, громадяни дуже часто відчувають те, з чим стикаються. Соціологія показує, що більшість опитаних, які ніколи не стикалися з судами або поліцією, впевнені в корумпованості цих структур. Це не означає, звичайно, що корупції немає, але означає, що багато людей висновки роблять не з власного досвіду, а з того, що чують в медіа або у власному середовищі", - сказав Портніков.

Журналіст також зазначив, що існуючі негативні процеси - результат зволікання з реформами або їх підміни.

"Україна після 2014 року впевнено просувається шляхом реформ. Наші успіхи очевидні. Нам потрібно ще 20-25 років, щоб побудувати нормальну країну. Українці можуть усе це зупинити у наступному році, проголосувати за популістів. Це буде непогане щеплення новими труднощами і розчаруваннями. Після цього ми знову повернемося до реформ, але нам потрібно буде ще 30-35 років до їх закінчення. Враховуючи колоніальний досвід України, і те, і інше непогано", - резюмував він.