REUTERS

Як повідомили УНІАН у прес-службі Харківської облдержадміністрації з посиланням на голову Харківської ОДА Ігоря Балуту, вантажівки виїжджають з Харківщини у супроводженні співробітників Управління ДАІ ГУМВС України в Харківській області.

Він наголосив, що всі необхідні процедури, пов’язані з митним оформленням вантажу, виконані співробітниками Харківської митниці своєчасно та в повному обсязі, згідно до вимог чинного законодавства України і Королівства Нідерландів.

Голова Харківської ОДА додав, що станом на 3 грудня ще вісім вантажівок, наданих голландською стороною, зайшли на територію Харківської області для подальшого завантаження та відправлення за місцем призначення.

Відео дня

«Передбачається, що останні автомобілі із спецвантажем залишать Харківську область 8 грудня цього року», - зазначив Балута.

Читайте такожЗалишаються неідентифікованими тіла 9 пасажирів малазійського «Боїнга-777»

Як повідомляв УНІАН, 23 листопада до Харкова залізничним транспортом було доставлено уламки збитого літака. 1 грудня уламки почали перевантажувати до автомобільного транспорту, яким буде здійснено перевезення до Нідерландів. Всього до Нідерландів будуть відправлені близько 20 вантажівок із уламками літака.

Довідка УНІАН. 17 липня 2014 року в небі над Донецькою областю підтримувані Росією терористи збили літак «Боїнг-777» компанії Malaysia Airlines, що виконував рейс Амстердам - Куала-Лумпур. Літак був збитий із зенітно-ракетного комплексу «Бук». Всі 298 чоловік, які перебували на борту, загинули. Переважна більшість з них - 194 пасажири були громадянами Нідерландів. 43 людини, зокрема всі члени екіпажа, були громадянами Малайзії.

Літак впав у районі Шахтарська в зоні, що контролюється бойовиками.

Тіла загиблих перевезли до Нідерландів для проведення пізнання і експертиз.

24 липня Україна делегувала розслідування катастрофи літака Нідерландам.