Вучич запевнив Порошенка у готовності надавати допомогу Україні у питаннях європейської інтеграції / Фото president.gov.ua

Президент України Петро Порошенко вважає, що проблема Косово має бути вирішена компромісним шляхом з урахуванням інтересів Сербії.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він заявив під час спільної прес-конференції з президентом Республіки Сербія Александром Вучичем у Белграді.

«Я можу підтвердити, що Україна і Сербія сьогодні не мають жодних проблем у двосторонніх відносинах... Ми рішуче розвиваємо двостороннє співробітництво в економічній, політичній, гуманітарній і безпековій сферах», - сказав Порошенко.

Відео дня

Читайте такожПорошенко: миротворці ООН дозволять "вичавити" російські окупаційні війська з території України

«Я хочу абсолютно чітко заявити про те, що ми шануємо, поважаємо територіальну цілісність і суверенітет Сербії. Ми не визнали Косово, і виходимо з позиції, що проблема Косово має бути вирішена компромісним шляхом з урахуванням інтересів Сербії», - підкреслив президент.

Він також наголосив, що Україна цінує позицію Сербії щодо підтримки суверенітету, територіальної цілісності і незалежності нашої держави та зусилля з відновлення суверенітету України на всіх окупованих територіях та досягнення миру.

«Ми, безумовно, розраховуємо на підтримку Сербії у питанні запровадження миротворчої місії (на Донбасі - УНІАН) з мандатом Ради безпеки ООН», - додав президент України.

Як повідомляв УНІАН, раніше Порошенко подякував лідерам ЄС за рішення щодо продовження санкцій проти РФ.