Українському політв'язню Балуху в окупованому Криму дали 5 років колонії у другій справі / фото @crimeahrg

Нечуваний цинізм судилища на українським активістом Володимиром Балухом очевидний всім.

Про це президент України Петро Порошенко написав у Twitter. «Більше за постріли гармат кремлівський режим патологічно боїться одного слова «Правда», - написав Володимир Балух, засуджений сьогодні ще до 5 років ув’язнення.

Нечуваний цинізм цього судилища очевидний всім. Україна продовжить боротися за кожного заручника. #FreeBalukh», - зазначив Порошенко.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 5 липня, у тимчасово окупованому Криму так званий «суд» у другій справі проти Балуха - про дезорганізацію роботи слідчого ізолятора - засудив активіста Балуха до покарання у вигляді позбавлення волі на 5 років в колонії загального режиму і штрафу в розмірі 10 тис. руб.

Читайте такожРозправа окупанта за патріотизм - в МЗС відреагували на другий вирок Балуху

ФСБ РФ затримала Балуха 8 грудня 2016 року, стверджуючи, що нібито на горищі його будинку знайдено 90 набоїв і кілька тротилових шашок.

Захист Балуха і правозахисники заявляють, що він став жертвою репресій за свою проукраїнську позицію - у дворі його будинку було вивішено прапор України.

Підконтрольний Росії «суд» у Криму визнав Балуха винним у зберіганні боєприпасів і засудив його до 3 років і 5 місяців позбавлення волі в колонії-поселенні, а також штрафу в розмірі 10 тис. рублів (близько 4,6 тис. Грн).

Другу справу стосовно активіста було порушено після заяви начальника ізолятора тимчасового тримання в селищі Роздольне Валерія Ткаченка, який стверджував, що Балух нібито його побив. При цьому сам активіст і адвокати заявили, що це Ткаченко напав на Балуха.

Балух 19 березня оголосив голодування на знак протесту проти винесеного йому вироку у справі про зберігання боєприпасів.