Турчинов: Росія не знімає з порядку денного військову форму тиску на Україну / фото УНІАН

Олександр Турчинов порівняв ідею референдуму на Донбасі з лекцією для колорадських жуків про необхідність збереження врожаю.

Про це заявив Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов у коментарі журналістам.

Він вважає, що пропозиція щодо проведення референдуму на окупованих територіях є черговою провокацією РФ.

Відео дня

"Пропозиції РФ щодо референдуму на окупованій території - це провокація і нісенітниця", - сказав він.

За словами Секретаря РНБО України, будь-які політичні заходи не можна проводити, доки не відбудеться повного звільнення окупованих територій та повернення їх до конституційного поля України.

Читайте такожПутін заявив про необхідність "вивчити та опрацювати" ідею про референдум на Донбасі

"Проводити референдум на окупованих територіях Криму і Донбасу, - це все одно що читати лекцію колорадським жукам про необхідність збереження врожаю", - наголосив Турчинов.

Окрім того, відповідаючи на питання щодо безпекової ситуації на сході України, секретар РНБО повідомив, що концентрація військ на сході і на півдні України свідчить про те, "що Росія не знімає з порядку денного військову форму тиску на нашу державу, і ми повинні бути постійно готовими до відсічі будь-яких військових провокацій".

За його словами, одна з форм впливу на Україну - це спроби дестабілізувати внутрішню ситуацію в країні.

"Окрім того, РФ буде намагатися впливати на результати президентських і парламентських виборів, але не можна виключати і військової агресії у випадку, коли вони побачать, що інші форми не дають результату", - зазначив Турчинов.

Як повідомляв УНІАН, секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов не виключає, що Російська Федерація може вдатися до агресивних військових дій, якщо їй не вдасться вплинути на результати виборів в Україні.