Керівник фонду "Українська політика", політолог та історик Кость Бондаренко прокоментував інцидент за участю президента Петра Порошенка і журналіста Івана Казора, який трапився напередодні в Миколаєві.

На думку експерта, нинішній гарант Конституції потрапив у конфузну ситуацію, оскільки не вивчає досвід взаємодії зі ЗМІ попередніх гарантів, передає "Главред".

Читайте також"Петро-відкривач": як перерізання стрічок стало для президента України справжньою пристрастю (відео)

"Досвід попередніх президентів нічого не вчить Петра Олексійовича. Він міг отримати максимально виграшну для себе ситуацію, якщо б на незручне запитання журналіста спробував відповісти відверто або по-людськи віджартувався. У свою чергу і президент, і його охорона спрацювали, як казав класик сучасної української політичної думки, "трішки по-дебільному" (йдеться про легендарний запис передвиборного ролика за участю Михайла Добкіна і Геннадія Кернеса − Ред.)", − вважає Бондаренко.

Нагадаємо, напередодні журналіст Іван Казора виклав у Facebook відео своєї короткої бесіди з Порошенком. У ролику можна чітко помітити, як президент у відповідь на питання про обіцянки виділити кошти на благоустрій Миколаєва відштовхує мікрофон представника ЗМІ.