Екс-політик переконаний, що Україні необхідно розширити коло лобістів у світі / УНІАН

Депутат Держдуми РФ у 2007-2016 роках Ілля Пономарьов вважає, що Україна стала "розмінною монетою" у суперечках між Росією і Заходом, які на території країни банально з'ясовують стосунки.

"Вважаю, що так воно і є. Особливо між Європою і Росією, і ще особливо Німеччиною. Головна проблема в тому, що економічна зацікавленість Заходу в Україні недостатня для того, щоб захищати ваші інтереси", - сказав він під час чату у "Главреді".

На думку Пономарьова, єдиним союзником України зараз залишаються Сполучені Штати Америки, які побоюються виникнення партнерських відносин між ЄС і Росією.

Відео дня

Читайте такожКлімкін: РФ значно збільшить зусилля з дестабілізації ситуації на Закарпатті у зв'язку з автокефалією

"Практично єдина країна, яка має серйозні геополітичні інтереси - це Сполучені Штати. Вони будуть захищати Україну і стримувати Росію з метою захисту внутрішньополітичного балансу всередині Європейського Союзу. Вони дуже стурбовані посиленням ролі Німеччини, особливо в ситуації Брекзита, тому що ЄС взагалі може стати такою великою Німеччиною", - сказав він.

Екс-політик переконаний, що Україні необхідно розширити коло лобістів у світі і налагоджувати партнерські відносини з США і ЄС.

"Для України головне завдання якомога більше поширити економічні зв'язки як з Європою, так і з Сполученими Штатами, щоб отримати широке коло лобістів, які будуть лобіювати інтереси України перед своїм урядом. А до цього часу статус "розмінної монети" буде залишатися", - підсумував він.