Донбас отримав радар Furuno

Про це повідомляють волонтери Благодійного фонду «Повернися живим», які вручили капітану сторожового корабля «Донбас» сучасний радар Furuno загальною вартістю близько 320 000 гривень сьогодні в Бердянському морському торговому порту.

"Зараз контролювати акваторію Азовського моря не менш важливо, ніж кордон з Росією. Тому коли до нас звернувся флот, ми відразу зреагували на прохання і почали збирати гроші, адже зараз це судно - одне з найважливіших в Азовському морі. Щиро дякуємо всім спонсорам за надану допомогу. Ми змушені допомагати державі в умовах далеко неідеальної життя. А щоб життя стало кращим, потрібно спочатку захистити нашу країну", - розповів координатор фонду Віталій Дейнега.

Читайте такожВолонтери готують "комплекти виживання" для екіпажів "Градів""Встановлення радара Furuno дозволить істотно підвищити рівень виявлення цілей і навігаційної безпеки в нічний час. Адже останнім часом ми часто перебуваємо в морі й робимо огляд всіх підозрілих суден. Раніше з таким якісним та сучасним обладнанням ми не працювали. Спасибі кожному, хто нам допоміг і продовжує це робити", - подякував волонтерам капітан 3-го рангу Максим Бенедисюк.

Відео дня

«Донбас» - єдиний сторожовий корабель у складі Маріупольського загону морської охорони, тобто єдиний в Азовському морі. В умовах, коли частина узбережжя окупована, потреба виявляти особливо маломірні цілі виростає в рази.

Вже на початку цього року волонтери планують закупити морські тепловізори для охоронних катерів з можливістю виявлення маломірних цілей на відстані до 4 км.

Довідка: Радар або РЛС (радіолокаційна станція) Furuno виявляє цілі на близьких і далеких відстанях, виводить зображення на екран, забезпечує безпечний режим навігації. Радар Furuno відповідає вимогам IMO (Міжнародної Морської Організації) до суден водотоннажністю до 10,000 GT.