"Євробляхери" заявили, що знімають блокаду з доріг / фото УНІАН

Власники автомобілів з іноземною реєстрацією, які заблокували низку центральних вулиць у Києві і дороги в областях у зв'язку з ухваленням законів №8487 і №8488, призупинили акцію протесту.

Про це заявив керівник організації «АвтоЄвроСила» Олег Ярошевич.

Читайте такожЯк під Радою проходить протест "євробляхерів" (фоторепортаж)

Відео дня

«Верховна Рада завалила проект закону депутата Дерев'янка (про скасування ухвалених законів №8487 і №8488 - УНІАН). Зараз ми змушені призупинити нашу акцію під стінами Верховної Ради. Немає сенсу стояти і в областях на дорогах. До речі, хочу сказати, що жодна траса не перекривалася повністю. Було лише обмеження руху» - сказав він.

Ярошевич повідомив, що, незважаючи на рішення парламенту, ще є вихід із ситуації.

«Я провів ряд переговорів і розумію, що вихід є. Тримати людей на холоді лише заради того, щоб на нас дивилися з-за броньованих шибок, не має сенсу», - сказав він.

Також, Ярошевич прокоментував заяву міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, який раніше заявив, що ухвалено рішення про розблокування перекритих автомобілістами на Єврономерах автодоріг.

«Це ставлення керівника поліції до людей. Я не хочу, щоб сталися сутички з поліцією. Я хочу, щоб наші акції проводилися в цивілізованій формі», - сказав він.

У свою чергу, ще один представник організації «АвтоЄвроСила» повідомив, що власники автомобілів з іноземною реєстрацією готові перейти до наступної фази протестів.

«Тому ми вирішили, що боротьба продовжуватиметься. Наступна акція з вимогою до президента про накладення вето на закони №8487 і №8488. Треба з'ясувати, коли буде підписано закони головою парламенту Андрієм Парубієм. Після цього ми визначатимемося з датою проведення акції», - сказав він.

Як повідомляв УНІАН, 8 листопада Верховна Рада ухвалила закони «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо оподаткування акцизним податком легкових транспортних засобів» (№8487), метою якого є зниження вартості розмитнення автомобілів на єврономерах, та «Про внесення змін до Митного кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо ввезення транспортних засобів на митну територію України» (№8488) щодо посилення контролю за переміщенням і перебуванням в країні транспортних засобів з іноземною реєстрацією.

20 листопада в 22 областях України власники автомобілів на єврономерах розпочали всеукраїнську акцію протесту. Автомобілісти вимагають від влади скасувати норми законопроектів №8487 і №8488, які були прийняті парламентом без урахування вимог громадськості, зокрема, про скасування коефіцієнта віку авто у розрахунку вартості акцизу.