Ілюстрація / REUTERS

У Кремлі висловлюють жаль у зв'язку з ухваленням Генеральною асамблеєю ООН резолюції про мілітаризацію Криму.

Як передає власний кореспондент УНІАН у РФ, про це журналістам сказав прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков.

Читайте такожПорошенко: резолюція ООН щодо Криму – важливий крок до деокупації півострова

Відео дня

«Ми глибоко шкодуємо в зв'язку з цим», - заявив Пєсков журналістам, коментуючи рішення Генасамблеї ООН.

Він заявив, що Крим «возз'єднався з Росією на основі волевиявлення жителів півострова», яке начебто «було здійснено в суворій відповідності до чинного на той момент в Україні законодавства» (законодавство України не передбачає проведення місцевих референдумів - УНІАН).

«У зв'язку з цим ми можемо висловити лише: «а» - свою незгоду з подібною позицією, і «б» - свій жаль. Ми, безумовно, продовжимо послідовно роз'яснювати нашу позицію і доводити до відома наших візаві», - підкреслив Пєсков.

Як повідомляв УНІАН, 18 грудня Генасамблея ООН підтримала проект резолюції «Проблема мілітаризації Автономної Республіки Крим та м. Севастополь (Україна), а також частин Чорного та Азовського морів». Документ підтримали 66 країн, проти проголосували 19 країн, утрималися 72.

У резолюції висловлюється наполегливий заклик до Російської Федерації вивести її війська з окупованої української території Криму і припинити окупацію українських територій.

Також висловлена серйозна стурбованість мілітаризацією Криму Російською Федерацією як державою-окупантом.

Крім того, виражається «серйозне занепокоєння небезпечним загостренням напруженості і невиправданим застосуванням сили Російською Федерацією проти України, в тому числі проти трьох суден ВМС ЗСУ 25 листопада 2018 року в Чорному морі». Країни - підписанти резолюції закликали РФ безумовно і негайно звільнити кораблі, екіпажі і техніку.