Путін вважає, що найманці з "ПВК Вагнера" можуть "просувати свої бізнес-інтереси у будь-якому кінці планети" / REUTERS

Президент Росії Володимир Путін не спростував інформацію про діяльність приватної військової компанії Вагнера на Донбасі, заявивши, що головне, щоб її найманці не порушували російське законодавство, «продавлюючи свої інтереси в будь-якому кінці світу».

Читайте такожНайманці й політконсультанти "кухаря Путіна" працюють у 10 країнах Африки - Bloomberg

Як передає власний кореспондент УНІАН в РФ, про це Путін сказав на підсумковій прес-конференції в Москві, відповідаючи на запитання, як він ставиться до діяльності ПВК Вагнера й інших ПВК на Донбасі, в Сирії і в інших країнах.

Відео дня

Путін сказав, що «всі повинні залишатися в рамках закону».

Він додав, що якщо заборонити «охоронну діяльність», то буде багато петицій з вимогою захистити цей бізнес, оскільки в цій сфері працює більш як 1 млн осіб.

«Якщо ця група Вагнера щось порушує, тоді Генпрокуратура має дати правову оцінку. З приводу присутності за кордоном - якщо вони не порушують російський закон, вони мають право працювати, продавлювати свої бізнес-інтереси в будь-якому кінці планети», - зазначив Путін.

При цьому президент РФ спростував повідомлення ЗМІ про те, що керує діяльністю ПВК Вагнера наближений до нього бізнесмен, так званий «кухар» Євген Пригожін.

«Усі мої кухарі - співробітники Федеральної служби охорони в різних званнях, інших кухарів у мене немає», - сказав Путін, додавши, що якщо хтось хоче приклеїти ярлики, то це його справа.

Як повідомляв УНІАН, у жовтні 2018 року голова СБУ Василь Грицак заявив про участь найманців ПВК «Вагнера» в збройних конфліктах на Донбасі і в Сирії.

За його словами, СБУ встановила 1 тис. 587 осіб - членів ПВК, загалом їх близько 5 тисяч осіб. Тренувальна база цієї ПВК розташована в Краснодарському краї РФ.

Грицак повідомив, що «цей проект російських спецслужб дає змогу кремлівським політикам впевнено говорити на публіку і міжнародному співтовариству фрази «Їх (російських військових) там немає» або «Ми їх туди не посилали».

За даними спецслужб, 95% членів ПВК «Вагнера» є громадянами Росії, також встановлено особи близько 40 громадян України, яких готували для диверсій в Україні.

Крім того, СБУ відомо про те, що є близько 100 бойовиків з однієї з балканських країн, які мають стосунок до ПВК «Вагнера».