Захоплені Росією кораблі / REUTERS

Захоплений росіянами військовополонений Андрій Драч, співробітник СБУ, під час допиту заявив, що вважає себе військовополоненим.

Читайте такожЩе один український моряк оголосив себе військовополоненим в РФ

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив адвокат військовополоненого Артем Пепа.

«Сьогодні в СУ ФСБ Росії відбулися слідчі дії з моїм підзахисним - Андрієм Драчем, співробітником СБУ, який знаходився на борту МБАК «Нікополь». Андрій в рамках допиту заявив про те, що вважає себе військовополоненим, у решті питань відмовився від надання свідчень», – написав адвокат.

Він додав, що полонений відчуває себе добре, всім волонтерам передає подяку за допомогу, настрій у нього позитивний. «Рідним і близьким передає великий привіт, сподівається на швидке повернення додому!», – зазначив Пепа.

Як повідомляв УНІАН, вранці 25 листопада Росія заблокувала прохід в Керченську протоку українському буксиру «Яни Капу», а також катерів «Бердянськ» і «Нікополь», які здійснювали плановий перехід з Одеси в Маріуполь. При виході з Керченської протоки російські кораблі відкрили прицільний вогонь по українських кораблях, які вже поверталися до Одеси, так і не отримавши інформацію про можливості проходження через протоку.

Окупанти захопили в полон 24 українських військовослужбовців. Троє з них отримали поранення. Українців звинуватили в незаконному перетині кордону РФ (ч. 3 ст. 322 КК Росії, покарання у вигляді позбавлення волі на термін до шести років). Всі полонені були заарештовані так званим «судом» в Криму, після чого їх доставили в московські СІЗО «Лефортово» і «Матроська тиша».