Шатдаун в США позначився на роботі американського посольства в Києві / фото УНІАН

Веб-сайт посольства США в Україні припинили оновлювати через "шатдаун" – призупинку роботи американських урядових установ, спрчининену бюджетною суперечкою між президентом та Конгресом США.

Читайте також"Марна трата часу": Трамп пішов із зустрічі з демократами під час переговорів щодо "шатдауну"

Відео дня

"Через тимчасове припинення виділення бюджетних коштів оновлення інформації на вебсайті буде обмежено до повного відновлення функціонування урядових структур", – зазначається у повідомленні на сайті посольства.

Крім того, ще 26 грудня на сторінці посольства у Facebook з`явилось повідомлення, за яким протягом «шатдауну» заплановані на цей час паспортні та візові послуги у США та в посольствах і консульствах країни за кордоном будуть надаватись і далі, якщо дозволяє ситуація, але відповідна сторінка не буде оновлюватись до повного відновлення роботи держустанов.

Нагадаємо, суперечка між республіканцями і демократами щодо бюджету призвела до часткового закриття роботи уряду, яке триває вже майже три тижні.

Конгрес США не зміг прийняти федеральний бюджет країни до опівночі 20 січня (07.00 за київським часом). Саме опівночі закінчувався термін дії нинішнього тимчасового закону про фінансування уряду.

Проект закону про тимчасове фінансування уряду пройшов затвердження в Палаті представників. Але у Сенаті демократична меншість блокує його просування, головним чином через обмеження адміністрацією Трампа деяких програм, у тому числі, програми захисту неповнолітніх мігрантів.