УНИАН

Про це заявив польський політик і економіст, автор так званої шокової терапії Польщі, екс-міністр фінансів і екс-віце-прем'єр Польщі, Лєшек Бальцерович в інтерв'ю журналу Новое Время.

«Я вважаю, що Україна - це перша лінія оборони для Заходу. І я не один такий - на цю тему вже були статті в Financial Times і Wall Street Journal, так що, мені здається, є усвідомлення, що Захід повинен робити більше», - говорить Бальцерович.

Відео дня

За його словами, у більшості поляків є розуміння, що Україна захищає не тільки себе. Є велика антипатія до агресора і надія, що Україна буде проводити необхідні реформи.

Читайте такожЯкщо не допомогти Україні зброєю, Росія переможе у цій війні - президент Естонії

«Зараз підтримка України з боку Заходу залежить від реформ у вашій країні.  Не можна лише говорити, що ми - бідні, ми - слабкі, ми - жертви, і вимагати підтримки. Не всі на Заході симпатизують Україні, адже великий вплив має і Росія. Так що чим більше Україна зробить сама, тим кращі передумови для підтримки Заходом», - вважає Бальцерович.

Також він додав, що ніяка фінансова допомога від Заходу не замінить реформи.

«Все дуже просто - потрібно вийти з ситуації, коли витрати постійно перевищують доходи. Великий дефіцит бюджету - це дуже небезпечно. І у вашому випадку його можна уникнути, тільки скорочуючи витрати», - зазначив Бальцерович.

Повну версію інтерв'ю читайте у свіжому номері журналу Новое Время.