Посол Угорщини констатував покращення відносин з Україною / фото УНІАН

Посол Угорщини в Україні Іштван Ійдярто заявив про позитивні зрушення в угорсько-українських стосунках.

Про це він сказав учора під час зустрічі з головою Закарпатської облдержадміністрації Геннадієм Москалем, повідомляє прес-служба ОДА.

Читайте такожУгорщина має усвідомити масштаб російських гібридних методів - Клімкін

Відео дня

«Для мене є надзвичайно важливим цей візит, і я вважаю, що для угорського посла це є обов’язковим. У нас позаду непростий рік, однак те, що складно починається, зазвичай закінчується добре. І зараз ми бачимо позитивні зрушення в угорсько-українських стосунках», - сказав посол.

Він також висловив від себе та від імені угорського уряду особливу подяку Москалю за особисту участь у налагодженні стосунків між двома державами.

«Ваш тверезий погляд і реалістичне бачення ситуації в області щодо життя угорської національної меншини мали вирішальний вплив на вирішення ряду суперечностей», - зазначив Ійдярто.

Як передає кореспондент УНІАН, після завершення зустрічі у коментарі журналістам Ійдярто заявив: «Я висловив сподівання до пана губернатора, щоб ці позитивні зрушення перетворилися в позитивний процес, адже це неприродньо, щоб Угорщина і Україна були в поганих стосунках. У нас спільні цілі і багато схожих проблем. І ще важливо, щоб усі усвідомлювали, що між українцями та угорцями упродовж довговікової історії проблем не було і тепер не має бути».

Також посол висловив зацікавленість Угорщини у реалізації спільних проектів з Україною, зокрема, на території Закарпаття.