За його словами, зараз не тільки Україна потребує НАТО, але і НАТО потребує Україні / фото УНІАН

Президент України Петро Порошенко переконаний, що Україна потрібна НАТО як східний фланг.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Порошенко сказав під час щорічного Українського сніданку в рамках Всесвітнього економічного форуму в Давосі.

«Я пишаюсь тим, що міжнародні партнери визнають, що за чотири роки ми зробили більше змін в країні, ніж за попередні 23 роки. Децентралізація, боротьба з корупцією, створення судової системи, система державних закупівель ProZorro, побудова однієї з найсильніших та найефективніших армій на континенті», - сказав президент.

Відео дня

За його словами, «зараз не лише Україна потребує НАТО, а й НАТО потребує України як східний фланг».

Читайте такожГенерал назвав терміни, коли Україна може бути готовою до членства в НАТО

«Я вірю, що сила України у незворотності реформ. Ми віддані реформам та залученню іноземних інвесторів. Популістським заходам немає місця в нашому економічному курсі», - наголосив Порошенко.

За його словами, у 2014 році мало хто вірив, що Україна виживе в умовах економічної кризи та російської агресії.

«Сьогодні я прогнозую, що Україна стане членом НАТО та невід’ємною частиною ЄС, що створить безпеку українським громадянам та краще майбутнє», - сказав президент.

«Нам вдалось пройти всі випробування завдяки нашій рішучості щодо змін в країні. Ми проводимо реформи та формуємо стійкість країни, а також єдність та солідарність наших міжнародних партнерів, які допомагають нам створити проукраїнську коаліцію в світі», - додав він.