Ірина Геращенко / фото УНІАН

Деяких українських заручників, чиї імена виключені окупантами зі списків на обмін, могли бути закатовані у місцях позбавлення волі на окупованому Донбасі.

Про це перший заступник голови Верховної Ради, представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи з урегулювання ситуації на Донбасі Ірина Геращенко написала у соціальній мережі Facebook.

Читайте такожМиротворча місія ООН на Донбасі може коштувати до $1,5 мільярда – генерал

Відео дня

«Українська сторона порушила ще одне питання: в нас є всі підстави остерігатися, що деякі наші заручники могли бути закатовані в тюрмах окупованих територій. Ми надали ОБСЄ інформацію про 13 громадян, яких ОРДЛО протягом цих років включали в списки на обмін, але потім, з незрозумілих причин, їхні прізвища зникли зі списків тих, кого підтверджують і утримують. Ми вимагаємо повної інформації про долі цих людей. Так само як і про долі більше 70 українців, утримання яких від нас приховують», - наголосила Геращенко.

Вона подякувала представнику України в ТКГ Євгену Марчуку, який «гостро поставив питання негайного звільнення і заклик до ОБСЄ та МКЧХ відвідати тюрми на окупованих територіях і шукати там наших людей».

«Й ганебно, як реагують на гуманітарну катастрофу РФ і їх маріонетки з ОРДЛО - зрадники України. Щоб примусити РФ віддати наших - потрібні не нові‚ «мирні плани», а нові жорсткі санкції», - переконана Геращенко.