Таким чином, суд задовольнив клопотання слідчого ГПУ \ Фото УНІАН

Печерський районний суд Києва повторно наклав арешт на 20 земельних ділянок, три будинки, квартиру та два машиномісця, накладений раніше у рамках розслідування справи про відмивання коштів екс-главою Міністерства внутрішніх справ Віталієм Захарченком.

Читайте такожСуд скасував арешт майна екс-міністра МВС Захарченка

Відповідну ухвалу виніс суддя Олег Білоцерківець 7 лютого, що оприлюднена в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Відео дня

Таким чином, суд задовольнив клопотання слідчого в особливо важливих справах другого слідчого відділу управління спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України Олександра Смітюха про арешт майна.

Зазначається, що слідчий суддя дійшов висновку про наявність підстав для задоволення клопотання, оскільки накладення арешту на майно сприятиме меті кримінального провадження, а не накладення може призвести до незворотніх наслідків.

«Накласти арешт на майно нідерландської компанії Stichting Administratiekantoor LVV», - йдеться в ухвалі.

У рішенні мова йде про 20 земельних ділянок, три житлові будинки, квартиру і два машиномісця в Києві, Київській і Донецькій областях.

Крім того, вказується, що ухвала слідчого судді може бути оскаржена протягом п'яти днів з дня її проголошення безпосередньо до суду апеляційної інстанції.

Як повідомляв УНІАН, 30 січня Печерський райсуд Києва ухвалив рішення, яким зняв арешт з 20 земельних ділянок, трьох будинків, квартири та двох машиномісць, накладений у рамках розслідування справи про відмивання коштів екс-главою МВС Віталієм Захарченком.

Таким чином, суд задовольнив клопотання адвоката Юрія Борщевського, подане в інтересах нідерландської компанії, про скасування арешту майна.

Арешт був накладений в рамках кримінального провадження від 13 листопада 2014 року за фактами злочинної діяльності Захарченка та осіб з його найближчого оточення за ознаками злочинів, передбачених, ч. 5 ст. 27 (види співучасників), ч. 5 ст. 368 (хабарництво), ч. 3 ст. 209 (відмивання грошей, одержаних злочинним шляхом), ч. 1 ст. 205 (фіктивне підприємництво), ч. 3 ст. 212 (ухилення від сплати податків) Кримінального кодексу.

Суддя ухвалив рішення скасувати арешт трьох житлових будинків в Обухівському районі на Київщині, Волноваському районі на Донеччині та Донецьку та 20 земельних ділянок.

Крім того, знято арешт з квартири у Києві на вулиці Драгомирова, 12, та двох машиномісць за цією ж адресою. Ухвала суду оскарженню не підлягала.