Рішення ухвалив Печерський райсуд столиці / фото УНІАН

Печерський райсуд Києва задовольнив клопотання військових прокурорів про тримання Володимира Замани під вартою.

Як передає кореспондент УНІАН, в ухвалі, яку оголосив суддя Вячеслав Підпалий, йдеться: «клопотання прокурора про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою стосовно підозрюваного Володимира Замани задовольнити. Застосувати відносно Замани запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 27 березня 2019 року».

Також суддя додав, що ухвала може бути оскаржена протягом п’яти діб у Київському апеляційному суді.

Відео дня

Читайте такожПідозрюваний у держзраді Замана 21 рік служив у ЗСУ без складання присяги — Матіос

Сам Замана у коментарі журналістам заявив, що його «переслідування військовою прокуратурою» – це спроба показати боротьбу з ворогами перед президентськими виборами і сказав, що він не має наміру здаватися: «Ми з адвокатами будемо доводити і боротися. Колись все це закінчиться. Сподіваюсь, що я дам відповіді на всі питання. Якщо, звісно, мене допитуватимуть, а не просто закриють, щоб я не брав участь у президентській кампанії».

Він також уточнив стосовно своїх слів щодо президентської кампанії: «влада хоче показати, що вона працює, бореться, в тому числі і такими методами».

Також він додав, що його жодного разу не викликали на допит.

Один з прокурорів Віктор Король заявив журналістам про те, що сьогодні на суді було оприлюднено далеко не всі аргументи на користь обґрунтованості підозри через те, що багато матеріалів справи містять секретну інформацію.

«Те, що ви почули – це лише верхівка айсбергу, оскільки матеріали розслідування містять значну кількість документів, що є державною таємницею».

Прокурори просили застосувати тримання під вартою для Замани без вказання терміну. Суд обмежився одним місяцем. При цьому максимальний термін запобіжного заходу не може перевищувати два місяці.

Прокурор Король зазначив, що, враховуючи тяжкість інкримінованого злочину, досудове слідство може тривати до року. Справу проти Замани порушено на початку лютого.

Як повідомляв УНІАН, 25 лютого стало відомо про затримання екс-керівника Генштабу ЗСУ (з 18 лютого 2012 по 19 лютого 2014) Замани.

За словами головного військового прокурора Анатолія Матіоса, Замані оголошено про підозру у вчиненні державної зради.