Maruv не буде представляти Україну на пісенному конкурсі "Євробачення-2019" / фото СТБ

Кабінет міністрів України доручив Держкомтелерадіо удосконалити умови відбору представника України на "Євробачення".

Як передає кореспондент УНІАН, відповідну пропозицію вніс віце-прем'єр-міністр України В'ячеслав Кириленко на засіданні уряду.

«Внаслідок усіх суперечок, дискусій, емоцій є дві речі в сухому залишку, які ми повинні зробити. Перше - внести зміни до правил відбору на пісенний конкурс «Євробачення». Друге - просити Верховну Раду ухвалити закон щодо особливостей провадження гастрольно-концертної діяльності українськими виконавцями на території держави-агресора. У зв'язку з цим, я вношу пропозицію щодо двох урядових доручень. Уряд не може і ніколи не втручається в діяльність суспільного телемовника, але ми взаємодіємо із суспільним телебаченням через Держкомтелерадіо з багатьох питань», - сказав Кириленко.

Відео дня

Тому після консультацій із Держкомтелерадіо, Національною суспільною телерадіокомпанією віце-прем'єр-міністр підготував відповідний проект рішення.

«Я вношу проект урядового рішення, який звучить так: «Держкомтелерадіо разом із НСТУ забезпечити удосконалення правил відбору представника від України для участі в пісенному конкурсі «Євробачення» із урахуванням обставин, які викликали широкий суспільний резонанс під час відбору представника України для участі в пісенному конкурсі «Євробачення» у 2019 році. І другий пункт – «звернутися до Верховної Ради України з проханням невідкладно розглянути та ухвалити проект закону про особливості провадження гастрольно-концертної діяльності особами, які беруть участь у видовищних заходах на території держави-агресора та тимчасово окупованій території України» - номер 8085», - сказав він.

Кабмін ухвалив відповідне рішення.

Як повідомляв УНІАН, громадський мовник (НСТУ) і співачка MARUV, яка перемогла в конкурсному відборі, не змогли домовитися щодо її участі в Євробаченні 2019.

Читайте також"З г**ном змішають": на гурт KAZKA накинулися в мережі через можливу поїздку на Євробачення-2019

Співачка і "Суспильне" не змогли узгодити контракт, через що Maruv відмовилася від участі в конкурсі. Співачці дорікали, що вона їздить з гастролями в РФ, і вимагали відмовитися від туру по Росії. Сама Maruv назвала Євробачення занадто політизованим конкурсом.

Пізніше група Freedom-jazz, посіла друге місце на нацвідборі, відмовилася від участі в музичному конкурсі. Сьогодні, 27 лютого, стало відомо, що володарі третього місця українського відбору, група Kazka, також відмовилися від участі в Євробаченні.