Курт Волкер / REUTERS

Спеціальний представник Державного департаменту Сполучених Штатів Америки у справах України Курт Волкер знову закликав Росію негайно звільнити захоплених в полон українських моряків.

Про це спецпредставник США написав у Twitter.

Читайте такожВолкер визнав, що реакція Заходу на російську окупацію Криму була повільною

Відео дня

Волкер наголосив, що полонені українці вже 100 днів перебувають під російським арештом після невиправданого нападу РФ на військово-морські кораблі України в районі Керченської протоки.

"Росія повинна негайно звільнити екіпаж і судна", - заявив Волкер.

Довідка УНІАН. Вранці 25 листопада 2018 року Росія заблокувала прохід у Керченську протоку буксиру "Яни Капу" і катерам "Бердянськ" та "Нікополь", які здійснювали плановий перехід з Одеси до Маріуполя. При виході із Керченської протоки російські кораблі відкрили прицільний вогонь по українських кораблях, які вже поверталися до Одеси, так і не отримавши інформацію про можливість проходження через протоку.

Окупанти захопили в полон 24 українських військовослужбовців. Трьох з них було поранено. Українців звинуватили в незаконному перетині кордону РФ (ч. 3 ст. 322 КК Росії, покарання у вигляді позбавлення волі на строк до шести років). Усіх полонених було заарештовано так званим "судом" у Криму, після чого перевезено до московських СІЗО "Лефортово" і "Матроська тиша".

Суд у Москві продовжив терміни арештів полоненим українським військовим до кінця квітня.