Ілюстрація / REUTERS

Державний секретар у закордонних справах і справах Співдружності Сполученого Королівства Великої Британії і Північної Ірландії Джеремі Хант наголошує, що міжнародна спільнота продовжить вживати заходів у відповідь на намагання Росії дестабілізувати ситуацію в Україні.

Читайте такожСША запровадили нові антиросійські санкції через агресію в Керченській протоці

Як йдеться в повідомленні на сайті британського зовнішньополітичного відомства, Європейський Союз разом з Авcтралією, Канадою І США запровадили санкції у зв'язку з застосуванням Росією військової сили проти трьох українських кораблів та їхніх екіпажів у Керченській протоці і Чорному морі.

Відео дня

У відомстві наголосили, що Британія послідовно виступає на стороні України, засуджуючи цей напад і усі інші випадки російської агресії проти України, в тому числі незаконну анексію Криму п'ять років тому.

У Британії запевняють, що продовжать дотримуватися цієї політики разом з міжнародним партнерами.

У цьому зв'язку Хант сказав, що сьогодні Росії було надіслано чіткий сигнал, що напад на українські судна був абсолютно неприйнятним. "Ці санкції є ще одним свідченням, що міжнародна спільнота протидіє Росії, коли та наполегливо порушує міжнародне право. Ми продовжимо здійснювати спільні необхідні кроки у відповідь на зусилля Росії з дестабілізації в Україні", - наголосив Хант.

Також він наголосив, що Росія має негайно звільнити взятих під варту українських військовослужбовців та повернути захоплені судна. "Ми залишаємося глибоко стурбованими щодо безпеки та благополуччя військовослужбовців, які несправедливо утримуються під вартою. Росія має забезпечити вільне і безперешкодне проходження українських і міжнародних суден через Керченську протоку і в Азовському морі", - заявив Хант.

Він додав, що Британія разом з міжнародним партнерами підтримує Україну у протидії російським зусиллям з підриву безпеки, суверенітету і територіальної цілісності України.