Користуючись депутатською недоторканністю, Онищенко втік з України \ фото УНИАН

Перше засідання суду у справі проти народного депутата Олександра Онищенка, підозрюваного в організації корупційної схеми з розкрадання державних коштів під час видобутку та продажу газу в рамках договорів про спільну діяльність з ПАТ «Укргазвидобування», призначене на 10 червня 2019 року.

Читайте такожСуд арештував майже 24 мільйони гривень з фірми скандального Онищенка

Про це повідомляє прес-служба Національного антикорупційного бюро. "У лютому 2019 року до суду скеровано обвинувальний акт стосовно народного депутата України Олександра Онищенка - організатора «газової схеми» та фінансової директорки підконтрольних народному депутату підприємств. Оскільки обвинувачені перебувають поза межами України, їх судитимуть заочно. Однак судитимуть лише за три місяці - перше засідання призначене на 10 червня 2019 року", - йдеться у повідомленні.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, детективи НАБУ в грудні 2015 року розпочали досудове розслідування розкрадання коштів під час видобутку і продажу газу за договорами спільної діяльності "Укргазвидобування", у результаті якої державі завдано збитків на суму близько 3 млрд грн.

За версією слідства, з січня 2013 до червня 2016 року члени злочинної організації протиправно заволоділи 1,6 млрд грн, отриманими від реалізації природного газу, внаслідок чого ПАТ "Укргазвидобування" було завдано збитків у розмірі понад 740 млн грн.

Слідство встановило причетність до участі в скоєнні злочинів 29 осіб. З них семеро, зокрема, організатор схеми - народний депутат Олександр Онищенко, перебувають у розшуку. Верховна Рада позбавила Онищенка депутатської недоторканності, а також проголосувала за затримання і арешт. Але до цього він, користуючись депутатською недоторканністю, втік з України.

12 обвинувальних актів щодо 18 осіб направлено до судів.