Юрий Ильин / Фото УНИАН

Колишній начальник Генерального штабу ЗСУ Юрій Ільїн вимагає скасувати наказ про перебування його у розпорядженні міністра оборони, щоб отримати звільнення зі служби.

Як передає кореспондент УНІАН, про це журналістам сказав представник Міноборони України у справі адмірала Ільїна Микола Кошель.

Читайте такожГПУ: Якщо адмірал-дезертир Ільїн з'явиться до суду у справі про виплату пенсії, його заарештують

Відео дня

”Позов (Ільїна) стосувався скасування наказу про перебування його у розпорядженні міністра оборони після звільнення з посади і по оскарженню контракту, який укладений останнім часом про проходження військової служби”, - повідомив представник Міноборони Кошель.

Як повідомлялося, колишній начальник Генштабу Збройних сил України адмірал Ільїн вимагає від Міноборони виплатити йому матеріальну допомогу.

Так, Ільїн подав позов до суду, в якому просить визнати протиправною бездіяльність Міноборони щодо невиплати належної йому матеріальної допомоги.

Сьогодні, 25 лютого, Окружний адміністративний суд Києва переніс розгляд справи за позовом Ільїна до Міністерства оборони. Засідання перенесено через те, що позивач та його представники не з`явилися до суду. 

Читайте такожГПУ відкрила справу щодо екс-командувача ВМС Ільїна за дезертирство

Ільїн був призначений на посаду начальника Генштабу 19 лютого 2014 року указом тодішнього президента Віктора Януковича. Однак після перемоги Революції гідності, 28 лютого, в.о. президента України Олександр Турчинов звільнив його.

У вересні Генеральна прокуратура України відкрила кримінальне провадження щодо Ільїна у зв`язку з його дезертирством наприкінці травня 2014 року.

”Генеральна прокуратура України відкрила кримінальне провадження за фактом дезертирства адмірала Юрія Ільїна, який, перебуваючи в розпорядженні міністра оборони України, наприкінці травня 2014 залишив місце служби”, - заявили тоді в ГПУ.