Люди Луценка раптово виступили адвокатами Гонтарєвої і Ко, заявивши, що оголошення підозр було проведено з порушеннями / фото УНІАН

Про це йдеться в ідентичних повідомленнях Лариси Сарган і Андрія Лисенка на їх сторінках у Фейсбук, розміщений з різницею в дві хвилини.

У заяві йдеться про те, що Генпрокуратура інформує, що «так зване повідомлення про підозру В. Гонтаревій, Б. Ложкіну, К. Стеценку, О. Філатову було здійснено з порушенням процесуального законодавства, яке вимагає:

а) наявності достатніх доказів

Відео дня

б) доручення старшого групи прокурорів

в) особистого вручення»

Як наголошується в заяві, «жодна з цих вимог не була дотримана прокурором К. Куликом. Отже, зазначені особи не вважаються підозрюваними в розумінні ст. 42 КПК. Правову оцінку дій прокурора Кулика надасть ДБР».

Завершується офіційне повідомлення ГПУ, поширене прес-секратарями Луценка, фразою «передвиборча лихоманка явно псує людей».

false
false

Як повідомляв УНІАН, раніше заступник глави департаменту міжнародно-правового співробітництва в ГПУ, голова відділу процесуального керівництва у кримінальних проваджень Костянтин Кулик підтвердив інформацію про пред'явлення підозр найближчому оточенню Порошенка.

Про це він заявив в коментарі УНІАН.

«Так, я підтверджую, що такі підозри були оголошені», - повідомив Кулик.

Читайте такожУдар по Порошенку: ГПУ оголосила підозру Ложкіну, Гонтаревій, Пасенюку та заступнику голови АП Філатову в махінаціях з Курченком на мільярди (оновлюється)Згодом інформацію про завершення справи Курченка підтвердив і Юрій Луценко, який, при цьому, відмовився згадувати якісь прізвища з оточення Порошенка.

Раніше в американських ЗМІ з'явилася інформація про те, що ГПУ оголосила найближчого оточення Порошенко в махінаціях з Курченко на мільярди гривень.

Як повідомило видання Forum Daily, посилаючись на документи, наявні в розпорядженні редакції, Генпрокуратура завершила розслідування проти Сергія Курченко. Підозри у відмиванні мільярдів «сім'ї» Януковича оголошені його співучасникам: екс-глави АП Ложкіну і колишній голові Нацбанку, чинному заступнику голови Адміністрації президента Філатову і іншим.

В цілому підозри пред'явлені 98 особам, в тому числі, 12 вищим посадовим особам міністерств і відомств, а також Нацбанку і шести керівників обласних держадміністрацій.

На даний момент справа Курченка налічує 3000 томів і велося з 2014 року.