Кулик звинуватив Порошенка у втручанні в справу Саакашвілі / скрін відео

Заступник глави департаменту міжнародно-правового співробітництва Генпрокуратури України Костянтин Кулик заявив про те, що в адміністрації президента його постійно «збивали», коли вони підходили до справи Курченко і продажу цього олігарху холдингу Бориса Ложкіна «УМХ».

Про це він заявив у ток-шоу «Право на владу» на «1+1» за участю Петра Порошенка.

Читайте такожПрокурор Кулик спростував звинувачення Порошенка у роботі на Коломойського (відео)

Відео дня

Команди, за словами Кулика, йшли від генпрокурора Юрія Луценка та його заступника Євгена Єніна, а також з адміністрації президента.

Крім того Кулик заявив, що Порошенко двічі "м’яко впливав" на його справи – Тимонькіна та Саакашвілі, а також кілька разів нібито було втручання з "посиланням" на чинного президента.

Нагадаємо, заступник глави департаменту міжнародно-правового співробітництва Генпрокуратури України Костянтин Кулик звинуватив особисто президента України Петра Порошенка, представників Адміністрації президента, деяких народних депутатів від БПП і керівництво ГПУ у втручанні в розслідування так званої справи Курченка, в якій фігурує оточення чинного глави держави. 

Нагадаємо, 28 березня в ЗМІ з'явилася інформація про те, що ГПУ оголосила підозри близькому оточенню Порошенка в махінаціях з олігархом-втікачем Сергієм Курченком на мільярди гривень. За даними ЗМІ, підозри у відмиванні мільярдів "сім'ї" Януковича оголошені його спільникам: екс-главі АП Борису Ложкіну і колишній главі Нацбанку Валерії Гонтарєвої, чинному заступнику керівника Адміністрації президента Олексію Філатову і іншим.

Цю інформацію підтвердив заступник голови департаменту міжнародно-правового співробітництва у Генпрокуратури України, голова відділу процесуального керівництва у кримінальних проваджень Костянтин Кулик.

Згодом прес-секретар Генпрокуратури України Андрій Лисенко заявив, що Валерії Гонтарєвій, Борису Ложкіну, Олексію Філатову повідомили про підозру з порушенням процесуального законодавства. За його словами, повідомлення потребує "наявності достатніх доказів, доручення старшого групи прокурорів, особистого вручення". Як заявив Лисенко, жодна з цих вимог не була дотримана прокурором Куликом.

Сам генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що у справі Курченка на сьогодні повідомлено про підозру 98 особам, серед яких є високопоставлені чиновники. З них - 12 вищих посадових осіб міністерств і відомств, посадові особи Національного банку України, шість керівників обласних державних адміністрацій, 14 чоловік керівного складу державних компаній. Луценко не назвав імена високопоставлених фігурантів цієї справи.