Дмитро Пєсков / REUTERS

. У Кремлі знову відмовилися коментувати повідомлення російських ЗМІ про видачу російських паспортів жителям окупованих районів Донбасу після завершення президентських виборів в Україні.

Як передає власний кореспондент УНІАН у РФ, прес-секретар російського президента Дмитро Пєсков сказав журналістам: "Поки що ми не готові нічого такого коментувати. Поки що немає жодних коментарів з цього приводу".

Читайте такожРосія хоче видавати паспорти жителям "ЛДНР" за спрощеною процедурою після другого туру президентських виборів - росЗМІ

Відео дня

На запитання, чи є це питання на порядку денному Кремля, він відповів, що залишає це без коментарів.

"Це викликано підвищеним інтересом до цієї теми в російських ЗМІ", - сказав Пєсков у відповідь на запитання, чому в Росії так багато пишуть про це.

"Моя особиста думка не має жодного значення. Я не маю права висловлювати своєї особистої думки", - додав Пєсков, відповідаючи на запитання, що він особисто думає з цього приводу.

Сьогодні російські видання "Коммерсант" і РБК з посиланням на власні джерела повідомили, що після другого туру президентських виборів в Україні президент РФ Володимир Путін може підписати указ, яким наділить жителів так званих "ДНР" і "ЛНР" правом на отримання російського громадянства в спрощеному порядку.

Як повідомляв УНІАН, 3 квітня Пєсков не зміг ні підтвердити, ні спростувати наміру Росії розпочати масову роздачу російських паспортів на окупованих територіях Донбасу. "Я не маю жодної інформації з цього приводу. Я не знаю, про які повідомлення ви говорите", - сказав він тоді журналістам.