Політолог: обмежити повноваження Зеленського Верховна Рада вже не може / фото УНІАН

Законопроект про обмеження повноважень президента перетворює Україну на парламентсько-президентську республіку, де більшість повноважень президента будуть передані прем'єр-міністру.

Як підкреслив політолог Кость Бондаренко в коментарі Главреду, прем'єр фактично стає всесильною особою.

Читайте такожПолітолог пояснивши, чому в Раді дарма намагаються обмежити повноваження Зеленського

Відео дня

"Але обмежити самого Зеленського Верховна Рада вже не може. Народ голосував не тільки за нього, але й за повноваження - вони делегувалися разом із обранням. І Конституційний суд підтвердить, що заднім числом це неможливо. Тому якщо Рада знайде голоси, то обмеження повноважень буде тільки у наступника Зеленського після переобрання. Але таким чином вони вистрілять собі в ногу. Якщо Порошенко хоче повернутися на посаду президента і отримати ці обрізані повноваження, то будь ласка, нехай голосує", - зазначив політолог.

"Як показав досвід, Оксана Сироїд ніколи не була гарним юристом. Вона просто повисмикувала з усіх законодавчих актів вже існуючі поняття, чим займається президент, і спробувала всюди їх поскорочувати. Причому, навіть не спромоглася перевірити, як це все узгоджується з Конституцією", - додав Бондаренко.

Раніше повідомлялося, що Партія "Самопоміч" висунула законопроект, покликаний обмежити повноваження президента України.