Клімкін розповів про нові санкції / фото УНІАН

Міністр закордонних справ Павло Клімкін заявив, що Україна готує новий пакет санкцій проти Росії через указ президента РФ Володимира Путіна про спрощену процедуру видачі паспортів РФ жителям окупованого Донбасу.

Про це Клімкін заявив в ефірі одного з телеканалів, йдеться на сторінці МЗС у Twitter.

"Наразі дипломати України активно працюють над створенням нової хвилі політичного тиску на РФ, а також підготовкою додаткових українських санкцій проти Росії: секторальних та економічних", - заявив Клімкін.

Відео дня

Читайте також"Кремль собі в ногу вистрілив": Клімкін напророкував Росії проблеми через паспорти для ОРДЛО

За словами Клімкіна, Україна буде наполягати на запровадженні не персональних санкцій, як було після агресії в Керченській протоці, а більш жорстких – секторальних або економічних обмежень.

Очільник МЗС, додав, що це можуть бути "люди та компанії, які становлять основу кремлівського режиму".

Як повідомляв УНІАН, 24 квітня президент РФ Володимир Путін підписав указ про спрощене отримання російських паспортів жителями тимчасово окупованого Донбасу. У Кремлі пояснили, що таке рішення ухвалено президентом РФ «з метою захисту прав і свобод людини і громадянина», на підставі «загальновизнаних принципів і норм міжнародного права».

У зв’язку з цим рішенням президент Петро Порошенко закликав ЄС посилити санкції проти Росії під час наступного перегляду санкційного режиму у червні.