Зеленський розкритикував заяву Путіна / фото УНІАН

Новообраний президент України Володимир Зеленський заявив, що після анексії Криму та агресії на Донбасі зі спільного з Росією залишилося тільки одне – це державний кордон.

Читайте такожМЗС України різко відреагувало на видачу російських паспортів жителям "ЛНР" та "ДНР"

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook, коментуючи висловлювання російського президента Володимира Путіна.

Відео дня

"Довго думав стосовно "много общего" між Україною та Росією. Реальність така, що сьогодні, після анексії Криму та агресії на Донбасі, з "общего" у нас залишилося тільки одне – це державний кордон. 2295 кілометрів і 400 метрів "общего". І контроль за кожним міліметром з українського боку Росія повинна повернути. Тільки тоді ми зможемо продовжити пошуки "общего", - написав Зеленський.

Він наголосив, що заборона експорту нафтопродуктів, відкриття пунктів видачі паспортів мешканцям окупованих територій, утримання українців у полоні не наближає врегулювання відносин між двома країнами. 

"І "братськими" такі відносини точно називати не можна", - наголосив новообраний президент.

Нагадаємо, президент Росії Володимир Путін заговорив про «спільне громадянство» для громадян РФ і України й перейшов на українську. 

Під час цієї розмови з представниками ЗМІ глава Кремля заявив, що спільне громадянство зробило б обидва народи сильнішими та успішнішими. "Якщо ми в Росії будемо видавати паспорти українцям, ми неминуче дійдемо очікуваного результату", –сказав Путін. Після розмови президент РФ пішов від журналістів, сказавши українською: "До побачення".