Степан Полторак / REUTERS

На сьогодні частка реалізації державного оборонного замовлення держпідприємствами та підприємствами оборонної промисловості приватної форми власності складає "50 на 50".

Як інформує прес-служба Міністерства оборони, про це сказав міністр оборони України Степан Полторак під час відвідання заводу "Телекарт-Прилад" в Одесі, який займається виготовленням систем управління автоматизації та зв’язку для потреб ЗС України.

Читайте такожРеформування ОПК не зашкодить армії під час ведення бойових дій – Полторак

Відео дня

"Техніка, яку виготовляє завод, відповідає технічним завданням, які ми визначили. Я думаю, що ми будемо нарощувати замовлення і підвищувати якість продукції, яку ви представляєте", - сказав міністр.

Полторак зазначив, що до 2014 року продукція військового призначення  постачалася лише державними підприємствами.

"Сьогодні частка реалізації державного оборонного замовлення держпідприємствами та підприємствами оборонної промисловості приватної форми власності складає 50 на 50. Є можливість рухатися вперед, розвиватися. Я є прихильником максимальної відкритості державного оборонного замовлення, максимально відкритих позицій, по яких можна проводити відкриті процедури закупівель. Щоб ми мали максимальну прозорість, максимальну якість та мінімальну ціну. Я сподіваюся, що Верховна Рада ухвалить закон, який надасть можливість Міноборони розширити лінійку товарів, які ми можемо закуповувати не за держоборонзамовленням", - сказав міністр.