Ілюстрація REUTERS

Росія може вдатися до утилізації української військової техніки, котра залишилася у Криму після анексії півострова в 2014 році.

Читайте такожУ Росії вважать, що Захід не зможе змінити статус окупованого Криму

Про це заявив керівник комітету з оборони Держдуми Росії Володимир Шаманов, повідомляє російське агентство ТАСС.

Відео дня

"... Упродовж 10 років вони (керівництво України, - УНІАН.) повинні або забрати, або через 10 років ми будемо змушені це утилізувати, тому що те, що не перебуває в експлуатації, занепадає і стає непридатним", – кажуть в РФ, уточнивши, що йдеться про терміни до 2024 року - 10 років після незаконної окупації півострова.

Він додав, що сучасних зразків серед залишеної військової техніки не спостерігається, а ті, які є, "вони Збройним силам РФ не цікаві".

Нагадаємо, після анексії Криму в 2014 році Росія почала передавати Україні захоплену техніку, однак після вторгнення на Донбас таку передачу було припинено.

За словами тодішнього заступника міністра оборони РФ Анатолія Антонова, оборонне відомство РФ призупинило передачу Україні озброєння і військової техніки з Криму. На той момент було передано 389 одиниць бронетехніки, зокрема вісім вертольотів і три бойові кораблі.

5 липня 2014 року в МЗС РФ заявили, що РФ припинила передачу Україні озброєнь і техніки з Криму до «повного припинення українськими силовиками бойових дій».