Володимир Гройсман / REUTERS

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман називає рішення про припинення діяльності коаліції у Верховній Раді «не простим».

Читайте такожГройсман: очевидно, що Рада і уряд працюватимуть до парламентських виборів

Як передає кореспондент УНІАН, про це він заявив на засіданні парламенту, коментуючи заяву фракції «Народний фронт» про вихід з коаліції та відповідне оголошення спікером парламенту Андрієм Парубієм про припинення її діяльності.

Відео дня

Гройсман вважає, що не простим було і рішення, ухвалене 5 років тому про створення коаліції, оскільки парламенту і тодішньому уряду довелося ухвалити багато «надзвичайно важких і не популярних рішень».

Він подякував фракціям «Народний фронт» і «БПП» за роботу в коаліції.

«Окремо я хочу подякувати лідеру «Народного фронту» Арсенію Яценюку», - зазначив прем’єр.

За його словами, в тих складних економічних і політичних умовах треба було мати «сильну волю і дух», щоб очолити уряд.

«Можливо, він ( Яценюк – УНІАН) заплатив за це високу ціну», - наголосив Гройсман і додав: «Дякую, Арсенію за це».

Ці слова фракція «Народний фронт» зустріла оплесками.

Гройсман закликав всі фракції об’єднатися і працювати спільно для того, щоб змінювати країну.

«Треба брати учать у прийнятті рішень, а не просто ходити на телебачення і ляпати своїм язиком, обливати брудом всіх інших і робити все для того, щоб Україна була слабкою», - підсумував прем’єр-міністр.

Як повідомляв УНІАН, раніше сьогодні, 17 травня, лідер фракції «Народний фронт» Максим Бурбак заявив про вихід їхньої фракції з коаліції.

За його словами, «Народний фронт» «закликає фракції державницької ідеології негайно розпочати консультації щодо підготовки нової коаліційної угоди з новим планом дій».

Голова Верховної Ради Парубій, своєю чергою, оголосив про припинення діяльності коаліції в парламенті поточного скликання.

«Сьогодні коаліція депутатських фракцій «Європейська Україна» у Верховній Раді восьмого скликання припинила свою діяльність», - сказав спікер.